VvAA

Uncategorized Reageren?

Hartslag, bloeddruk, temperatuur, lengte en gewicht. De gezondheidszorg is misschien wel de sector waarin het meest gemeten wordt. Hoe kan het dat juist in deze branche het meten van kwaliteit zo lastig is?

Zorgverzekeraars willen slimmer inkopen, zorgprofessionals willen de juiste behandeling toepassen, de overheid wil betaalbare zorg en de patiƫnt wil gezond zijn.

Kortom, iedereen heeft zijn eigen reden om zicht te willen krijgen op de kwaliteit van zorg. Hoe meten we de kwaliteit van zorg en wie is hier verantwoordelijk voor? Welke criteria leiden tot betrouwbare informatie? En hoe wordt de patiƫnt hier uiteindelijk beter van?

Omdat de belangen enorm zijn gaan alle betrokken partijen op maandagavond 3 november, in ‘t Hart, hoofdkantoor van VvAA in Utrecht, onder leiding van Harmke Pijpers met elkaar in debat tijdens het BNR Zorgdebat.

Author

Leave a comment

Back to Top