Coachen door mentale coaching

Uncategorized Reageren?

Wedststrijd is vaak voor de ruiter een probleem. Zenuwen en angst van de ruiter worden geprojecteerd op het paard. Paarden reageren nog eens anders als zij een ruiter op hun rug hebben, die niet helemaal het vertrouwen hebben, dat het mag lukken. Om zich bewust te zijn, van het eigen kunnen, willen en doen wordt de ruiter geholpen (en het paard is ontspannen). Middelen zijn Mentale coachingstechnieken die ik gebruik weken voor de wedstrijd, maar ook vlak voor de wedstrijd. Ruiters worden zich bewust van hun huidige situatie en gaan naar de gewenste situatie. Zij leren, wie ben ik, wat heb ik nodig, hoe kom ik over en hoe krijg ik een relatie tussen het denken, doen en het gevoel. Een methode die ook kan worden ingezt is om het paard de spiegel te laten zijn, voor de ruiter. Hier komen prachtige coachingsvraagstuken naar voren. Probeer het in het hier en nu. Het stellen van doelen met een duidelijke focus en het maken van subdoelen, garanderen succes en een geovoel van geluk.

Author

Leave a comment

Back to Top