Betrokken personeel

Uncategorized Reageren?

Dat betrokken personeel productiever is en beter presteert is bekend. Bedrijven met betrokken personeel maken meer winst en groeien harder. Maar hoe zorg je dat je personeel betrokken raakt bij je onderneming? Betrokkenheid kent volgens Managementissues.com vier niveaus.

Niveau één vormt de basis voor betrokkenheid. Hierovor zijn motiverende factoren vereist: duidelijke richting, goed management, eigen verantwoordelijkheid, doorgroeimogelijkheden en een plezierige werkomgeving. Niveau twee vereist van managers om werknemers te gaan zien als dienstverleners. In niveau drie moeten managers zich opstellen als betrokken leider. Het laatste niveau vergt vaak de grootste cultuuromslag. Hierbij moet de manager passie uitstralen naar het personeel toe. Beschouw ideeën van werknemers dan ook niet als goede suggesties, maar doe er wat mee.

Author

Leave a comment

Back to Top